Marksist.org'un 8 Mart dosyası: Eşitlik-barış-özgürlük istiyoruz!

05.03.2016 - 22:57
Haberi paylaş

Kadınların cinayet, tecavüz ve şiddet çetelesinin tutulduğu neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü Türkiye’de hâlen katillere iyi hâl indirimleri uygulanıyor.

Kadın cinayetlerindeki tırmanışın durdurulmadığı bu süreçte toplamda sadece 120 sığınmaevi bulunuyor. Hükümet ise harıl harıl hazırladığı paketlerle, yasa tasarılarıyla kadınlara esnek istihdam sayesinde annelik kariyerine devam edebilecekleri müjdesini (!) veriyor. Ailenin kutsanarak kadının bedenini, cinselliğini denetim altında tutmaya çalışan her düzenleme cinsiyetçiliği tırmandırırken, erkekler namus adına kadınları katletmeye devam ediyor.

Kadınlar şiddet ve sömürüye karşı daha iyi bir yaşam için başkaldırmaya devam ediyor. Sömürüye karşı, doğanın katledilmesine karşı, savaşa karşı barış için, kadın cinayetlerine karşı adliye kapılarında mücadele ediyorlar.

Marksist.org olarak 8 Mart dolayısıyla evde, işte okulda tüm hayatımızı etkileyen cinsiyetçiliği ve sömürüye karşı mücadele perspektiflerini içeren yazı, söyleşi, röportajlardan oluşan bir dosya hazırladık. Her türlü baskıya karşı bir araya geldiğimiz 8 Mart Uluslararası Kadın Günü’nde bu yıl eşitlik, özgürlük ve barış taleplerimizi daha yüksek sesle dile getiriyoruz.

Bültene kayıt ol