Brezilya solcu “temizliğine” başladı

04.01.2019 - 10:46

Brezilya'da solcu olarak bilinen memurların işten atılacağı açıklandı.

Brezilya'da iki gün önce göreve başlayan aşırı sağcı başkan Jair Bolsonaro, yemin töreninde Brezilya'daki kötü ekonomik ve sosyal durumdan solcuları sorumlu tutmuştu. Bugün, çeşitli bakanlıklarda çalışan ve solcu olarak bilinen memurların işten atılacağı ilan edildi.

Farklı bakanlıkların birbiriyle koordinasyonundan sorumlu olan Devlet Bakanı Onyx Lorenzoni, ilk etapta 300 solcu memurun görevden uzaklaştırılacağını belirtti. Lorenzoni'ye göre, "farklı bir düşünce tarzını ve farklı bir politik sistemi" temsil eden kişilerin bakanlıklarda görevlendirilmesi anlamsız ve bakanlıkların sosyalist ve komünist fikirlerden arındırılması gerekiyor.

Başlatılan "temizlik" hareketi özellikle 2003 ile 2006 arasında iktidarda bulunan İşçi Partisi üyeleri ve yandaşlarıyla, diğer sol görüşlü memurları hedef alıyor. Bolsonaro, seçildikten sonra Brezilya'nın politikalarının kökten değişeceğini ve ülkede "temizlik" yapılacağını söylemişti. Yüzbaşı rütbesinde eski bir paraşütçü asker olan Bolsonaro, uzun yıllardır milletvekilliği yapıyor ve askeri diktatörlüğü açıkça övüyordu.

Bolsonaro yemin etti: “Sosyalizmden kurtulacağız”

İşte Bolsonaro'nun düşündükleri

Brezilya'da “ya sev ya terk et” dönemi

Brezilya’nın tropikal Trump’ı

Brezilya faşizme yenik mi düştü?

Brezilya'da aşırı sağ nasıl kazandı?



Bültene kayıt ol