Atilla Dirim

Atilla Dirim son yazıları

Atilla Dirim tüm yazıları

19.05.2015 - 10:00

Muhteşem bir özel harp örgütlenmesiydi, amacına da ulaştı…

Dün HDP'nin Adana ve Mersin'de bulunan bürolarında iki bomba patladı. Bürolar harabeye döndü, yaralananlar oldu. Yeminli Kürt düşmanları ise derhal koro hâlinde "Biz demiştik, PKK seçimlerin meşruiyetine gölge düşürmek istiyor" şarkısını söylemeye başladılar. Oysa biz bu yalanlar ve hileler konusunda çok önceden uyarılmıştık. Bu tür kışkırtmalar yakın tarihimizde sık sık yaşandı ve biz bu geleneğin kime ait olduğunu biliyoruz.

Bu yalan ve hileler, Türk devletinin geleneğinde önemli bir yer tutmaktadır.

Bunlar, "düşmanla işbirliği yapıyor" yalanıyla koca bir halkı neredeyse son ferdine kadar kökünü kazıyanların geleneğidir.

Bunlar, hakları ve özgürlükleri için ayağa kalkan bir halkın liderini, yaşını küçültüp darağacına gönderenlerin geleneğidir.

Bunlar, Mustafa Kemal'in evini bombalayıp, artık Türkiye adı verilen topraklardaki son Hristiyanları da ortadan kaldırmaya çalışanların geleneğidir.

Bunlar, Kıbrıs'ta cami bombalayıp, halkları birbirine düşürmeye çalışanların geleneğidir.

Bunlar, Maraş'ta ırkçı filmlerin gösterildiği bir sinemayı bombalayıp, Alevileri katledenlerin geleneğidir.

Bunlar, Malatya belediye başkanı Hamit Fendoğlu'na bombalı paket göndererek, gelini ve torunuyla birlikte katledenlerin geleneğidir.

Bunlar, askerlere gerilla kıyafeti giydirerek köy basanların, çoluk çocuk demeden herkesi katledip, suçu Kürt hareketine atanların geleneğidir.

Bunlar, sakal ve çarşaf eylem planlarının hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olanların geleneğidir.

Bu liste elbette çok daha geliştirilebilir, yüzlerce örnek ilave edilebilir. Ama son olarak eklemek gerekirse, bunlar, Suriye'ye dört adam gönderip sekiz füze attıracağını söyleyenlerin geleneğidir.

Bunlar, TC devletinin, devletle bütünleşmiş olan AKP hükümetinin geleneğidir.

Ergenekon'la, Balyoz'la bütünşemiş olanların geleneğidir.

HDP'nin yükselmeye başlamasından bu yana nefret dilinden bir gün bile vazgeçmeyenlerin, HDP'ye saldırı düzenlenmesi için adeta açık davetiye çıkartanların geleneğidir.

Bu geleneğe karşı verilecek en iyi cevap, HDP'nin barajı aşmasıdır.

Bugün AKP zihniyetinde zuhur eden devlet geleneğiyle, ırkçılıkla, milliyetçilikle, ayrımcılıkla, ötekileştirmeyle hesaplaşmak için sokakta mücadele etmek, sandıkta HDP'ye oy vermek gerekir.

Meclise giren bir HDP yüz yıllık kin ve nefrete indirilecek bir darbe, barışın güvencesidir.

Atilla Dirim

[email protected]


Bültene kayıt ol