Yunanistan'dan Edirne'de eylem yapan mültecilerle dayanışma

15.09.2015 - 20:19

Yunanistan'daki "Irkçılığa ve Faşist Tehdide Karşı Hareket" (KEERFA) kampanyası, bugün Edirne'de sınırların açılması için eylem yapan Suriyeli mültecilere dayanışma mesajı yolladı.

Suriyeli mültecilerin Ege'de batan botların kaderini takip etmemek için eylem yaptığının ifade edildiği KEERFA açıklamasında "Mülteciler, hoşgeldiniz!" denildi.

Hem Türkiye hem de Yunanistan'da otoritelerin mültecileri durdurmaması ve sınır geçişine izin vermesi gerektiğini ifade eden KEERFA, bugün Datça açıklarında ölen 20 genç mülteciyle 4 yeni "Aylan"ın, ırkçı Avrupa Kalesi'nin kurban taşındaki son isimler olması talep edildi.

Yunanistan'ın Türkiye sınırındaki Evros (Meriç) bölgesinde yer alan duvarın, eski hükümetlerin mültecileri insan kaçakçılarına ve yüzen tabutlara iten ırkçı bir hediye olduğunu vurgulayan KEERFA, Syriza'nın da duvarı kaldırmadığını hatırlattı.

"Bu duvarı yıkmamız gerek" diyen KEERFA, sınırları kapatmada Merkel'le ittifak yapan neoliberal Yeni Demokrasi Partisi'ni ve mültecileri durdurmak için sınıra askeri birliklerin gönderilmesini savunan faşist Altın Şafak'ı lanetledi.

KEERFA koordinatörü Petros Constantinou'nun imzasıyla yayımlanan açıklamada, mültecilerin, AB'deki kurtlar koalisyonunun ekonomik rekabeti gereği kurulan diplomatik satranç masasında bir oyun olmaması gerektiği belirtilerek, sınırların açılması talebi dile getirildi.

Suriyeli mülteciler Edirne'de eylemdeydi: Sınırları açın!

DSİP: “Sınırları açın, Suriyeli mültecilere özgürlük!”

 



Bültene kayıt ol