DSİP: “Sınırları açın, Suriyeli mültecilere özgürlük!”

15.09.2015 - 16:25
Haberi paylaş

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) bugün Edirne'deki eylemlerle dayanışma çağrısı yaparak Suriyeli mültecilere özgürlük istedi.

DSİP'in açıklaması şöyleydi:

"Suriye'de Esad diktatörlüğünün ve IŞİD'in katliamlarından kaçıp Türkiye'ye sığınan, burada ise AKP hükümetinin ırkçılık, yoksulluk ve sefalete mahkûm ettiği mülteciler, insanca bir yaşam için ölümü göze alarak Avrupa'ya kaçmaya çalışıyor.

Ege'yi botlarla geçmeye çalışan 34 Suriyeli dün Didim açıklarında, 24 kişi bugün Datça açıklarında can verdi.

Bugün Edirne'de "Sınırlar açılsın" eylemi yapmak isteyen mülteciler polis tarafından engelleniyor. Edirne'ye giden yollarda polis ve jandarma tarafından ablukaya alınan Suriyeliler, zorla İstanbul'a geri döndürülmek isteniyor. Birçoğu devlet güçleri tarafından darp ediliyor. Polis, otogardan sınır kapısına yürüyüşe izin vermiyor.

Mültecilere kapılarını kapatan AB ülkelerini eleştiren Tayyip Erdoğan ve diğer AKP'liler, geçen hafta İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile Suriyelilerin Türkiye içinde şehir değiştirmelerini engellemeye çalışıyorlar.

Hem Batılı ülkelerin hem de AKP'nin ikiyüzlü politikalarına karşı, tüm dünyada mülteciler için harekete geçen ve geçtiğimiz hafta yüzlerce noktada sokaklara çıkan yeni bir dayanışma hareketi doğuyor.

Biz de burada "Suriyeli mülteciler kardeşimizdir" diyerek eyleme geçenler olarak, herkesi mültecilere uygulanan devlet politikalarına ve polis şiddetine karşı çıkmaya ve dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.

Hükümetten, ölümleri durdurmak için Suriyelilere sınırları açmasını, sığınmacıları "misafir" olarak kabul etmeyi ve geçici statüler vermeyi bırakıp "mülteci" olarak tanımasını talep ediyoruz.

Suriyeliler yalnız değildir!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri

15.09.2015"

Bültene kayıt ol