Türkiye ve Rusya, Fırat'ın doğusu konusunda uzlaştı

30.12.2018 - 08:01

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından PYD'nin elindeki bölgelerin ne olacağı tartışılmaya devam ediliyor. Dün Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile Rusya Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerin ardından, Suriye'deki birliklerin koordinasyonu konusunda uzlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Türkiye ile Rusya arasında dün Moskova'da Suriye'deki son durumla ilgili bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. Rusya ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev tarafından temsil edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndaki toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Toplanın ardından Çavuşoğlu ve Lavrov gazetecilere bir açıklama yaptı.

Menbic'te neler oluyor?

Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının da ele alındığını belirterek, "Ayrıca, terör örgütleriyle mücadele konusunda da kararlılığımızı vurguladık. Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var" dedi.

Suriye konusunda Türkiye ile Rusya arasındaki yakın işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Lavrov da ABD'nin çekilme kararıyla birlikte Suriye'de yeni koşulların oluştuğunu belirtti.

Lavrov, "Rusya ve Türkiye'nin askeri temsilcilerinin Suriye'deki terör tehdidinin nihayet kökünün kazınması için oluşan yeni koşullar çerçevesinde sahada atacakları adımları koordine etmeye devam etmeleri konusunda bir mutabakata varıldı" dedi.



Bültene kayıt ol