AB’de göç karşıtı ittifak görüşmeleri

30.08.2018 - 10:41

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nde (AB) göç karşıtı bir ittifak kurmak istediklerini açıkladılar.

İtalya İçişleri Başbakanı Matteo Salvini ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İtalya’nın Milano kentinde ortak basın toplantısı düzenlediler. Göç karşıtlığı ile tanınan Orban ve aynı zamanda Kuzey Birliği (Lega Nord) Genel Başkanı olan Salvini AB’de bir göç karşıtları ittifakı kurmak istediklerini söylediler.  

Deutsche Welle’nin haberine göre Salvini, "Partilerimizin ve hükümetlerimizin desteklediği değerlere öncelik tanıyan bir ittifak kurmak amacıyla işbirliği yapacağız” şeklinde koruşurken, Macaristan Başbakanı "kahraman" olarak tanımladığı Salvini'nin katı göç politikasını övdü ve "AB'nin güvenliğinin Salvini'nin başarısına bağlı olduğunu" söyledi.

Salvini aynı zamanda sığınmacıların iadesi konusunda Almanya ve İtalya arasında ilerleme sağlandığını belirtti. Salvini hakkında geçtiğimiz günlerde Akdeniz'deki mültecilerin İtalya'ya girişinin engellenmesi ve mültecilerin bir gemide rehin kalması sonucunda soruşturma başlatılmıştı. 

İtalya mültecileri kabul etti, İçişleri Bakanı’na soruşturma açıldı



Bültene kayıt ol