Marksist.org ekonomik krizle ilgili gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor:
- 1970 yılında kurulup Borsa İstanbul’da yer alan plastik-metal ambalaj, boya, kimya sanayi, kozmetik, gıda sektörlerinde üretim yapan Eminiş Ambalaj, "ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle" satışlarının düşmesi, istedikleri nakitleri elde edememeleri sonucunda iflas etmemek için konkordato başvurusu yaptı.
- Enerji Petrol Gaz İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzine ve motorine zam yapıldığını açıkladı. Litre bazında benzine 17, motorine de 16 kuruş zam yapılırken, zamların Özel Tüketim Vergisi’nden karşılanacağı ve pompa fiyatlarına yansımayacağı da belirtildi.
- Papaz Brunson'a yönelik haber akışıyla haftanın ilk iki gününde dalgalanan döviz piyasalarında bu sabah sakin bir seyir görülüyor. Dün 6.06'ya kadar geri çekildikten sonra günü 6.16 civarında tamamlayan dolar kuru, bu sabah ilk işlemlerde önemli bir değişim göstermedi ve aynı seviyede bulunuyor. Dünya gazetesinin aktardığına göre, İstanbul serbest piyasada dolar 6.1620 liradan, euro 7.2530 liradan güne başladı.
- Erdoğan, ülkedeki ekonomik sorunların Rahip Brunson ile alakası olmadığını savundu.
- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Temmuz'da 7.7 milyar lira sabit yatırım tutarına sahip 464 yatırıma çeşitli vergi istisnaları tanıyan teşvik belgesi verdi.
- Yeni Ekonomi Programı’nda gündeme gelen esnek çalışmanın ayrıntıları netleşiyor. Düzenlemeye göre memurlar çalışma saatlerini kendi ayarlayacak.
- Manisa’da kurulu Zorlu Holdinge ait Vestel’de ekonomik nedenler sebep gösterilerek işten çıkarmalar başladı. Bir yandan ücretsiz izinler sürerken, önümüzdeki günlerde işten atmaların süreceği belirtiliyor. (Evrensel)
- Borsa İstanbul, teknik bir sorun nedeniyle piyasalarda işlemlere geçici olarak ara verildiğini duyurdu.
- TÜSİAD, döviz cinsinden sözleşmelerin TL'ye çevrilme zorunluluğuyla ilgili, "Döviz düzenlemesi bankaların aktif kalitesini bozabilir" açıklamasında bulundu.