(18.08.2018) Kriz Günlüğü: Erdoğan’dan ABD’ye sert açıklamalar

18.08.2018 - 19:09
Haberi paylaş

Marksist.org ekonomik krizle ilgili gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor:

-Savunma Sanayii Başkanlığı, imzalanan sözleşmeler kapsamında dolar olarak verilen teminatların Türk Lirası’na çevrileceğini ve ilk defa imzalanacak sözleşmeler kapsamında verilecek olan teminatların Türk Lirası olarak belirleneceğini açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamada, “Başkanlığımız tarafından, imzalanmış olan sözleşmeler kapsamında dolar olarak verilmiş teminatların Türk Lirası'na çevrilmesi ve ilk defa imzalanacak sözleşmeler kapsamında verilecek olan teminatların Türk Lirası olarak belirlenmesi kararlaştırıldı” denildi.

-İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz, "Yıllardır yaptığı tetikçiliğe devam eden S&P gibi sicili bozuk kurumların aldıkları mesnetsiz kararlar, bize göre yok hükmündedir. Dikkate bile almıyoruz" dedi.

-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin kongresinde konuştu. Erdoğan, "Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz" dedi.

Döviz kuru ile Türkiye'ye ekonomik darbe yapılmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, "Stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız" diye konuştu.

-Ticaret Bakanlığı, son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden reel sektör temsilcilerini korumak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Nefes Kredisi'nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

(17.08.2018) Kriz günlüğü: Trump “Türkiye’den kesintiye gideceğiz” dedi

(16.08.2018) Kriz günlüğü: ABD'den sert açıklamalar

(15.08.2018) Kriz günlüğü: ABD menşeli ürünlere ek vergi

(14.08.2018) Kriz günlüğü: Patronlardan kemer sıkma çağrısı

(13.08.2018) Kriz günlüğü: İşten çıkarmalar başladı

Kriz günlüğü: Bugün neler yaşandı? (11.08.2018)

Bültene kayıt ol