(14.08.2018) Kriz günlüğü: Patronlardan kemer sıkma çağrısı

14.08.2018 - 11:44
Haberi paylaş

Marksist.org ekonomik krizle ilgili gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor:

- TOBB ve TÜSİAD ortak bir toplantı yaparak, ekonomideki son gelişmeleri ele aldı. Görüşmenin ardından yayınlanan ortak açıklamada ise ‘kemer sıkma’ politikalarının hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı. Açıklamada ayrıca AB ve ABD ile ilişkilerin düzeltilmesi istendi.

- Marksist.org yazarlarından Şenol Karakaş, kriz gündemini değerlendirdi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumuna ilişkin sert tepki gösterirken, "ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz" ifadelerini kullandı.

- Berat Albayrak yabancı yatırımcılarla telekonferans yoluyla görüşerek, son ekonomik gelişmeler sonrasında küresel yatırımcılara mesajlarını doğrudan iletecek.

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak inşa edilecek yapılarda ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağını söyledi.

-Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "Merkez Bankamız ve BDDK piyasalardaki baskıyı azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldı. Serbest piyasa kurallarında kalarak gereken tüm araçları devreye sokarak adım atmaya devam edeceğiz. Bankacılık ve özel sektörümüzün yanındayız. Türk bankacılık sektörü güçlü, sermaye yeterlilik rasyosu yasal sınırın üzerinde. Firmaları daha da rahatlatacak adımları atacağız. Önümüzdeki dönemde firmaların döviz risklerini azaltmaya yönelik tedbirleri adım adım hayata geçireceğiz" 

(13.08.2018) Kriz günlüğü: İşten çıkarmalar başladı

Kriz günlüğü: Bugün neler yaşandı? (11.08.2018)

Bültene kayıt ol