Erdoğan'dan Reuters'e açıklamalar: “Ekonomik durumun Brunson ile ilgisi yok”

26.09.2018 - 07:36
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Reuters haber ajansına yaptığı açıklamalarda, Türkiye'deki ekonomik durumun Rahip Brunson ile bir ilgisi olmadığını savundu.

Açıklamalardan öne çıkanlar şöyleydi:

- Ben yargı mensubu değilim, Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanıyım. Biz hukukta kuvvetler ayrılığını kabul ediyorsak, yargının bağımsızlığını dünyanın her yerinde savunuyorsak o zaman yargının bu noktadaki kararlarına saygı duymamız lazım.

Şu anda ismini andığınız zat; Türkiye'de terör örgütleriyle münasebeti olduğu için gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanmıştır. Şu anda ise bu tutukluluk süreci içerisindedir. Ve rahatsızlığı göz önünde bulundurularak sağlık nedeniyle yargı kendisini eve çıkmaya müsaade etmiştir.

Ve tutukluluk sürecini şu an itibariyle evinde geçirmektedir. 12 Ekim'de biliyorsunuz mahkemesi var. Ve 12 Ekim'deki mahkemede yargı ne karar verir, onu bilemem.

Tabii buna siyasiler de karar veremez. Benzer şeyler özellikle Amerika'da olmuş durumda. Örneğin Amerika'da şu anda Türkiye'de 251 vatandaşımın ölümüne neden olan ve devlete karşı darbe girişiminde bulunan FETÖ Amerika'dadır.

- Brunson olayının bizim ekonomimizle alakası yok. Sıkıntı yakında aşılacak. Yüksek faize karşı birisiyim. Çünkü yüksek faiz oranları girişimcinin adımlarını olumsuz olarak etkiler. Finans sektörü yatırımcıya imkan hazırlaması gerekir ki üretim olsun. Üretim olursa ihracat olur. Ama şuandaki durum bu yüksek faiz uygulaması ile bir çözüm olacağınu düşündü Merkez Bankası. Temenni ediyorum ki Merkez Bankası'nın beklentisi gerçekleşir. Yüksek faiz yüksek enflasyon getirir. Merkez Bankası kararları benim tasarrufumda değil.

- Yaptırımlara rağmen İran'dan gaz almaya devam edeceğiz.

Bültene kayıt ol