(23.08.2018) Kriz günlüğü: TL krizi domino etkisi yaratabilir

23.08.2018 - 11:39
Haberi paylaş

Marksist.org ekonomik krizle ilgili gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor:

-Fransız ekonomi dergisi Capital, Türk Lirası krizinin dünya ekonomi ve piyasalarındaki etkilerini analiz etti. Makalede krizin domino etkisi yaratabileceği, kaydedildi. Güney Afrika ve Brezilya paralarının da krizden etkilenerek domino etkisiyle yıkılabileceğini belirten Capital, Avrupa ve Euro Bölgesi ülkelerinin krizden doğrudan etkilenmeyeceğini yazdı.

-Wall Street Journal’a göre TL'deki değer kaybından Japonya'daki küçük yatırımcılar da olumsuz etkilendi

- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın raporuna göre yurt dışına çıkan yerli sermaye yıllık bazda 3 milyar 20 milyon liraya çıktı.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un "Türkiye, Brunson'ı serbest bırakırsa kriz anında biter" açıklamasına yanıt verdi. ABD’nin taleplerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Kalın, “Türkiye’nin kimseyle ekonomik bir savaş başlatmak gibi bir niyeti yoktur. Fakat kendi ekonomisine ve yargısına yönelik saldırılara sessiz kalması beklenemez. Türkiye yasaklayıcı ve cezalandırıcı yaklaşımlara karşı dünyayla birlike hareket edecek ve ulusal çıkarlarına her zeminde sahip çıkacaktır" dedi.

Bültene kayıt ol