(21.08.2018) Kriz günlüğü: Trump, “Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz”

21.08.2018 - 14:38
Haberi paylaş

Marksist.org ekonomik krizle ilgili gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor:

-ABD Başkanı Donald Trump, Reuters’a konuştu. Trump, "Türkiye'nin şu an yaptığının üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bir hata yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz" dedi.

-ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson gerilimi nedeniyle, alüminyumda gümrük vergisini yüzde 20'ye, çelikte ise yüzde 50'ye çıkarmıştı. 

Ankara bu karara ilk tepkisini, ABD menşeli 22 ürüne ek vergi getirerek verdi. İkinci adım ise bugün atıldı. ABD'nin ek vergi kararına karşı, Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) dava süreci başlatıldı. 

Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik ve alüminyuma uyguladığı ilave gümrük vergileri için dava sürecinin başlatıldığı bildirildi. 

-DTÖ, Türkiye’nin ABD’yi şikayet etmesi üzerine açıklama yaptı. Açıklamada “Türkiye, ABD tarafından çelik ve alüminyum ürünlerine uygulanan ilave ithalat vergileriyle ilgili ABD’yi ‘DTÖ Anlaşmazlıkların Halli’ mekanizması kapsamında ‘danışmalara’ çağırdı. Türkiye’nin attığı bu adım, 20 Ağustos’ta tüm DTÖ üyelerine resmen duyuruldu” denildi.

Bültene kayıt ol