(20.08.2018) Kriz günlüğü: Merkez Bankası’ndan Katar ile imzalanan swap anlaşmasıyla ilgili açıklama

20.08.2018 - 16:34
Haberi paylaş

Marksist.org ekonomik krizle ilgili gelişmeleri gün gün aktarmaya devam ediyor:

- Merkez Bankası’ndan Katar ile imzalanan swap anlaşmasıyla ilgili yapılan açıklamada, anlaşmanın temel hedefinin yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmak olduğu vurgulandı. Açıklamada; iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamak için gerçekleştirilen anlaşmanın 3 milyar dolar karşılı TL ve Katar riyali cinsinden imzalandığı belirtildi.

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kurban bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Görüntülü mesajda ekonomik krizi savaş olarak anlatan tavrını sürdürerek, “Ekonomimize yönelik saldırının doğrudan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Amaç aynıdır. Amaç Türkiye'yi ve Türk milletini dize getirmektir, esir almaktır. Biz boynuna boyunduruk vurulmasındansa boynunun vurulmasını tercih eden bir milletiz. Terör örgütleriyle, içimizdeki ihanet çeteleriyle, binbir hileyle, desiseyle, tuzakla çökertemedikleri Türkiye'yi döviz kuruyla pes ettireceklerini sananlar, yanıldıklarını pek yakında göreceklerdir” dedi.

- Almanya Maliye Bakanlığı, açıkladığı aylık raporunda TL’deki değer kaybının Alman ekonomisine risk oluşturduğunu aktardı.

-Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye’deki kriz ile ilgili açıklama yaptı. Merkel, "Türkiye'nin şimdilik özel bir Alman ekonomik yardımına ihtiyacı yok" dedi. Konuyla ilgili daha önce de bir açıklama yapan Merkel, "Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil. Ancak Merkez Bankası'nın bağımsız olmasını sağlamak için her şey yapılmalı'' ifadesini kullanmıştı.

Bültene kayıt ol