Netanyahu: “İsrail'in Esad ile hiçbir sorunu yok”

13.07.2018 - 10:06

Esad rejimi on yıllardır propagandasını "siyonizm karşıtlığı" üzerinden kuruyordu. İsrail başbakanı ise Baasçılarla hiçbir sorunlarının olmadığını açıkladı.

Önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beşar Esad ile bir sorunları olmadığını söyledi. Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Netanyahu, ülkesinin Suriye’nin içişlerine müdahil olmak istemediğini, geçmişte de bu yönde herhangi bir girişimlerinin olmadığını dile getirerek, İran, Hizbullah ve IŞİD'in Suriye’deki varlığından rahatsız olduklarını belirtti.

Golan'da tek mermi atılmadı

İsrail ordusunun, önceki gün bir insansız hava aracının hava sahasını ihlal etmesinin ardından rejime ait üç askeri hedefi vurmasına değinen Netanyahu, ülkesinin sınırlarını korumayı sürdüreceklerini vurguladı. Netanyahu, 40 yılı aşkın süredir işgal altında tuttukları Golan Tepeleri’ne rejim tarafından tek mermi atılmadığını belirterek, “İsrail, Esad rejiminin Suriye’deki varlığına karşı değil” diye konuştu.

Anlaşma iddiası

Öte yandan Haaretz gazetesine konuşan İsrailli üst düzey kaynaklar, Rusya ve İsrail arasında Suriye konusunda gizli bir anlaşma yapıldığını öne sürdü. İsrail ve Rusya arasında yapıldığı belirtilen anlaşmaya göre, Rusya Suriye’deki İran etkisini kıracak, İsrail ise buna karşılık Esad rejimini hedef almaktan vazgeçecek.



Bültene kayıt ol