ABD’de 700 şehirde yüz binlerce kişi Trump’a karşı sokaktaydı

01.07.2018 - 15:16

ABD Başkanı Donald Trump’ın mülteci çocuklarını ailelerinden ayıran politikalarına karşı 700’e yakın şehirde eylemler yapıldı. Eylemlere yüz binlerce kişi katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen ailelerini birbirlerinden ayıran ve mülteci çocukları kafeslere koyan politikasına karşı 700 şehirde eylemler yapıldı. “Families belong together” (Aileler birbirine aittir) sloganıyla yapılan gösterilere yüz binlerce kişi katıldı. Gösterilerin hedefinde Trump’ın mülteci politikasının kalbinde yer alan Göçmenlik ve Gümrük İdaresi (ICE) yer alıyor, göstericiler ICE’ın dağıtılması talebini yükseltiyorlar.  

Gösterilere Chicago’da 60 bin, New York’ta 30 bin, San Francisco’da 30 bin, Los Angeles’ta 55 bin, Washington DC’de 35 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Trump golfteydi

Donald Trump gösteriler sürdüğü esnada New Jersey’deki kulübünde golf oynuyordu ve göstericilri “radikal sol” olmakla suçladı. Trump bir tweet atarak “ICE’ın müthiş ve cesur erkek ve kadınlarına” seslendi. Trump, “endişelenmeyin ve ruhunuzu kaybetmeyin. En kötü suç unsurlarının kökünü kazıyarak bizi güvende tutarak müthiş bir iş yapıyorsunuz. Çok cesurca! Radikal sol demokratlar sizin atılmanızı istiyor. Ondan sonraki hedefleri tüm polisler olacak. Hiç şansları yok, asla gerçekleşmeyecek” yazdı.

“Bütün çocuklarımızın başınıza gelebilir”

Washington’daki gösteriye çocuğuyla katılan ve bir konuşma yapan şarkıcı Alicia Keys, “Bu herhangi bir çocuğun başına geliyorsa, benim çocuğumun da başına gelebilir ve sizin çocuğunuzun ve tüm çocuklarımızın” diye konuştu.

Eylemde sık sık Trump için “Utan” sloganları atıldı. Columbus, Ohio’dan bir hemşire olan Melissa Myers, The Independent gazetesine şunları söyledi: “Öfkeye kapılmanız için ebeveyn olmanız gerekmiyor, düzgün bir insan olmanız yeterli”.

Trump’ın göçmen politikasına karşı gösterilerde daha önce aralarında oyuncu Susan Sarandon’un da bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı.



Bültene kayıt ol