Mısırlı sosyalist Heysem Muhammedeyn tutuklandı

21.05.2018 - 09:13

Uluslararası Af Örgütü, terör suçlamasıyla tutuklanan Heysem Muhammedeyn'in gözaltında büyük ihtimalle işkence gördüğünü açıkladı.

Önde gelen Mısırlı aktivist, işçi hakları avukatı ve Devrimci Sosyalistler üyesi Muhammedeyn, "yasadışı örgüte üye olmak" ve "terörü kışkırtmak" suçlamasıyla cuma günü evine yapılan baskınla tutuklandı. Aynı suçlamayla en az yirmi aktivist güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Muhammedeyn'i temsil eden avukatlar Mokhtar Mounir ve Mohamed Hanafi, Reuters'a yaptıkları açıklamada, "yasaklı bir örgüte üye olmak" ve "interneti kullanarak terörü teşvik etmek" suçlamalarını reddettiklerini söylediler.

Hanafi, savcının bahsi geçen yasaklı örgütü söylemediğini belirtti. 

Uluslararası Af Örgütü, cuma günü yaptığı açıklamayla Muhammedeyn'in tutukluğundan ötürü endişeli olduklarını ve derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Heysem Muhammedeyn, 2011 yılından bu yana üçüncü kez tutuklandı. Daha önce, 2013 yılında gizli bir örgüte üye olmak ve ordu aleyhine yalan haberler yaymak ve 2016 yılında Kızıl Deniz'deki iki adanın Suudi Arabistan'a verilmesini protesto çağrısı yapmak suçlarıyla tutuklanmıştı.



Bültene kayıt ol