Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: “Düşmanlarımıza karşı kanlı savaşlar yürütmeye hazırız”

20.03.2018 - 12:14

Çin Ulusal Halk Kongresi’nde konuşan Şİ Cinping, Çin’in kalkınmasının kimse için tehdit oluşturmadığını söyledi. Milliyetçi retoriğe bol bol yer ver Cinping, isim vermeden Hong Kong ve Tayvan’daki ayrılıkçı aktivistleri hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde ömür boyu devlet başkanı olabilmesinin önünü açan ve yeniden devlet başkanı seçilen Şi Cinping, Çin Ulusal Halk Kongresi’nin kapanış toplantısında konuştu. Çin ulusunun “düşmanlarına karşı kanlı savaşlar yürütmeye hazır” olduğunu söyleyen Şi Cinping, Çin’in birliğine vurgu yaptı.

“Çin’in kalkınması tehdit değil”

Çin’in kalkınmasının kimseye zarar vermediğini savunan Cinping,  ”Çin’in kalkınması herhangi bir ülkeye tehdit değildir. Çin, genişleme çabasında değil. Başkalarını tehdit etmeye alışık olanlar, diğerlerini kendilerini tehdit ediyor şeklinde görüyor.” şeklinde konuştu.

“Çin’i bölmeye çalışanlar cezasını çekecekler”

Devlet yetkililerine de seslenen Cinping, "Hangi mevkide olursanız olun, şunu unutmayın: Çin Halk Cumhuriyeti, Çin halkıdır. Sürekli Çin halkının çıkarlarını, mutluluğunu ve halka hizmeti en merkeze koyun ve öyle gayretle çalışın.” dedi.

Tayvan ile Çin anakarası arasında barışçıl birleşmeyi önlerine koyacaklarını söyleyen Şi Cinping, “vatanı bölecek davranış ve eylemlere girenlerin kaybetmeye mahkum olduğunu ve cezasını çekeceklerini” vurguladı ve “Çin milletinin ortak bir inancı var. Bu da şudur: Büyük vatanımızın herhangi bir parçası kesinlikle ve kesinlikle Çin’den kopartılamaz” diye konuştu.



Bültene kayıt ol