Irkçı AfD, Esad rejimini ziyarette

07.03.2018 - 12:54

Almanya’da yüzde 13 oy alarak meclise giren ve içinde Nazilerin de bulunduğu ırkçı Almanya İçin Alternatif (AfD)’den bir delegasyon Şam’da Esad rejiminin temsilcileriyle temaslarda bulunuyor. Heyet, rejim temsilcilerinin Suriyeli mültecilerin geri dönmesini istediğini bildirdi.

Almanya’da yüzde 13 alarak Alman parlamentosu Bundestag’a giren ve kısa bir süre önce Almanya’nın ana muhalefet partisi olan AfD, Suriye’deki Esad rejimiyle temaslarda bulunmak üzere Şam’a bir delegasyon yolladı.

Başta Suriyeliler olmak üzere göçmenlere düşmanlığıyla tanınan ve bünyesinde Nazileri de barındıran AfD’den Udo Hemmelgarn, Thomas Roecke, Christian Blex, Frank Paseman, Harald Weyel, Jürgen Pohl ve Steffen Christ kurulan delegasyonda yer aldılar. Şam’da rejimin önemli isimlerinden biri olan Başmüftü Ahmet Bedrettin Hassun ile görüşen AfD delegasyonu Suriye’deki insani durum ile ilgili bilgi almak istediklerini söyledi.  

AfD’li parlamenterler ziyareti Twitter hesaplarından duyurdular ve Hassun’un Suriyeli mültecilerin Suriye’ye geri dönmesi çağrısı yaptığını söylediler.



Bültene kayıt ol