Pentagon: “Afrin operasyon alanımız değil”

17.01.2018 - 15:10

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada yeni kuracakları ordunun Afrin’i kapsamadığını açıkladı. 

Türkiye’nin olası Afrin operasyonu ve ABD’nin kurmayı planladığı 30 bin kişilik yeni sınır güvenlik gücü konusunda Amerika’nın Sesi’ne açıklamalar yapan Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ‘IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun Afrin’de hiçbir unsurunun bulunmadığını söyledi. Afrin’de IŞİD’in hiçbir zaman bulunmadığını belirten Galloway, “Tüm tarafları gerilimi daha fazla tırmandırmaktan uzak tutmaya davet ediyoruz. Ne yaptığımız konusunda Türklere karşı çok şeffaf davranıyoruz ve Türk yetkililerle birçok seviyede iletişim halindeyiz” dedi.

"PYD'yi desteklemiyoruz"

Galloway, Afrin’deki PYD güçleri hakkında şöyle konuştu: “Onları DEAŞ mücadele operasyonlarımızın parçası olarak kabul etmiyoruz. Onları desteklemiyoruz ve onlarla hiçbir işimiz yok"

 Galloway, Afrin’e dönük olası bir Türkiye operasyonunda ABD’nin PYD’ye destek verip vermeyeceği sorusuna ise “Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in Kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere, Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde DEAŞ'ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz" diye cevap verdi. 



Bültene kayıt ol