Filistinli aktivist Ahed Tamimi gözaltına alındı

19.12.2017 - 20:27

Batı Şeria’daki gösteriler sırasında İsrail askerlerini tokatlayan Filistinli aktivist Ahed Tamimi İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı. İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett 16 yaşındaki Tamimi için “Hayatı hapishane hücresinde son bulacak” dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinden sonra Batı Şeria’daki gösterilerde çok sayıda Filistinli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar iki yıl önce İsrail askerlerine direnmesi sebebiyle “Filistin’in cesur kızı” ilan edilen ve geçtiğimiz günlerde İsrail askerlerini tokatlamasıyla yine gündeme gelen 16 yaşındaki Ahed Tamimi de bulunuyor. Tamimi, sabaha karşı evinden gözaltına alınırken İsrailli yetkililerin Tamimi ile ilgili arka arkaya açıklama yapmaları dikkat çekti.

“Hayatı hapishane hücresinde son bulacak”

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennet, Tamimi için “Hayatı hapishane hücresinde son bulacak derken”, Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ise ''Müdahil olan herkes, sadece kız değil, ailesi ve çevresindekiler de hak ettikleri şeyden kurtulamayacaklar. Gün içinde vahşileşen gece olduğunda yakalanır. Bu da önemli bir mesajdır” şeklinde konuştu.

Tamimi'nin iç güvenlik servisi Şin Bet tarafından sorgulandığı belirtildi. 



Bültene kayıt ol