Katalan lider Puigdemont, Belçika polisine teslim oldu

05.11.2017 - 14:39

İspanya'nın cuma günü hakkında Avrupa genelinde geçerli olan bir yakalama kararı çıkartmasının ardından, Katalonya'nın İspanya merkezi hükümeti tarafından görevden alınan başkanı Carles Puigdemont Belçika polisine teslim oldu. Puigdemont, son olarak bağımsızlık yanlılarına birlik olma çağrısında bulunmuştu.

Puigdemont, bugün twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Katalonya için, siyasi tutsakların özgürlüğü için ve cumhuriyet için" bütün demokratlara birlik olma çağrısında bulundu. Puigdemont'un mesajına hashtag olarak eklediği ve 21 Aralık'ta yapılacak seçimlerde İspanya'ya karşı birlik çağrısı yapan "llistaunitaria.cat" internet sitesininin takipçi sayısı, birkaç saat içinde 2.000'den 27.000'e çıktı.

Ancak az önce Puigdemont'un Belçika polisine teslim olduğu haberleri gelmeye başladı. İspanya, cuma günü Avrupa genelinde geçerli olan bir yakalama kararı çıkartmıştı. İspanya hükümeti, bağımsızlık ilanından sonra eyalet hükümetini görevden almış ve özerk bölgenin yönetimini üstlenmişti. 21. Aralık'ta Katalonya'da parlamento seçimleri yapılacak. Halen Katalonya'nın eski hükümetinin sekiz üyesi hapiste. Bir kabine üyesi, cuma günü kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı.



Bültene kayıt ol