Suudi Arabistan'da prensler ve eski bakanlar gözaltına alındı

05.11.2017 - 13:07

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed Bin Salman başkanlığındaki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, çok sayıdaki prensi ve eski bakanı tutukladı. Tutuklamaların, son dönemde gündeme gelen reform takepleri sonucu ortaya çıkan mücadelenin bir sonucu olduğu değerlendiriliyor.

Petrol fiyatlarındaki radikal düşüş, Suudi Arabistan'da siyasi dengelerde de radikal değişikliklere yol açıyor. Sadece petrol gelirine bağlı kalmanın risklerini görerek küresel kapitalizme entegre olmak isteyenler ile bunun kendi konumlarını sarsacağından endişelenenler arasındaki mücadele, dün başkent Riyad'da yaşanan patlamalar ve ardından gelen gözaltılarla ivme kazandı. Suudi Arabistan'da Kral Salman ve oğlu veliaht Prens Muhammed bin Salman tarafından kurulduğu iddia edilen Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kapsamında çok sayıda Prens ve eski Bakan tutuklandı. Kraliyet Muhafızları, Ekonomi ve Planlama bakanları ile Deniz Kuvvetleri Komutanı değiştirildi.

Suudi Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, alınan son tutuklama kararları, "Hukukun üstünlüğünü artırılarak, Suudi Arabistan'ın yatırım ortamı korunmuştur" ifadeleri kullanıldı.



Bültene kayıt ol