İngiliz aktivistler Filistin için yürüdü

01.11.2017 - 15:59

İsrail Devleti’nin Filistin topraklarına yerleşmesinin önünü açan Balfour Deklarasyonunun 100. yılında bir grup İngiliz aktivist Filistinlilerden özür dilemek adına 174 gün boyunca Birleşik Krallıktan Kudüs’e kadar yürüdü. 

İngiliz aktivistler, 100 yıl önce imzalanan ve Filistin'in işgalinin önünü açan Balfour Deklerasyonu'nu protesto etmek için Birleşik Krallık'tan Kudüs'e yürüdü. Aktivistler kampanyayı İsrail’in işgalini reddettiklerini göstermek için başladılar.

Aktivistlerden biri olan Chris, başka yoldaşlarıyla dayanışma içinde 11 ülke geçerek bin kilometreden daha fazla yürüyerek Filistin’e ulaşmış. Eylemi gerçekleştirenler 100 yıl önce İngiltere başbakanı Arthur James Balfour tarafından İsrail devletinin kurulmasını sağlayan belgeye karşı olduklarını açıkladırlar.

100’den fazla aktivist oraya varınca Filistinlilerle birlikte de yürüyerek köyleri gezdi ve İsrail yerleşimlerini inceledi.

Kampanyaya katılanlardan biri olan Elias Dais, Kutsal Topraklar Organizasyonu Genel Sekreteri, yıllar boyunca faklı grupları bir araya getirerek israil’in işgaline karşı farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Köylerdekiler ve çocuklar gelen aktivistleri sevinçle karşıladılar.

İngiliz hükümeti ise yüz yıldır devam eden acıya rağmen Balfour Deklarasyonunu desteklemeye devam ediyor. 



Bültene kayıt ol