Las Vegas Katliamı: Ölü sayısı 50’yi geçti, saldırgan öldürüldü

02.10.2017 - 14:28

ABD’nin Las Vegas kentinde bir country müzik festivaline gerçekleşen saldırıda ölenlerin sayısı 50’yi geçti. Saldırı, ABD tarihinin en büyük silahlı katliamı olarak niteleniyor. 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock polis tarafından öldürüldü. 

ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde, 64 yaşındaki Stephen Haddock tarafından düzenlendiği belirlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 50’yi geçti. Bir country müzik festivaline, karşıdaki bir otelin balkonundan otomatik tüfekle ateş açan Stephen Haddock, en az 50 kişinin ölümüne yol açarken, yaralı sayısı da 200 olarak belirtiliyor.  

Haddock, polis tarafından düzenlenen bir operasyonla öldürülürken, Las Vegas polisi önce Haddock’a eşlik eden Marilou Danley isimli bir kadının arandığını söylese de, daha sonra yerini tespit ettiklerini ve aramayı kaldırdıklarını duyurdu. Polis, Haddock’un evinde arama yapıyor. Suç kaydı bulunmayan Haddock’un herhangi bir örgütle bağlantılı olduğu düşünülmezken, polis Haddock’u “yalnız kurt” olarak tanımladı. Festivalde binlerce kişi bulunuyordu.  

Las Vegas saldırısı ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak adlandırılıyor. Bugüne kadar ABD’de düzenlenen en kanlı saldırı olarak 2016 yılında Orlando’da bir LGBT+ barında gerçekleşen katliam sayılıyordu.  

IŞİD kanıt göstermeden üstlendi 

Associated Press'in haberine göre IŞİD, Las Vegas saldırısını üstlendi. IŞİD'e ait Aamaq Haber Ajansı'ndan yapılan açıklamada saldırganın ismi anılmazken, kendisinden "aylar önce İslam'a dönmüş bir asker" olarak bahsedildi ve saldırıyı koalisyon ülkelerini hedef alma çağrıları üzerine yaptığı söylendi ancak buna dair bir kanıt sunulmadı. 



Bültene kayıt ol