Erdoğan operasyon sinyali verdi, Rus askerleri YPG'ye destek için Afrin'e konuşlandı

31.08.2017 - 08:49

Daha önce "Afrin'de gözümüzü karartırız" diyen Tayyip Erdoğan, dün bir kez daha sınırötesi harekât mesajı verdi. Öte yandan, Rus askerleri, YPG'ye destek için Afrin'de konuşlandı.

30 Ağustos nedeniyle Beştepe’de düzenlenen resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal'in "ya istiklal ya ölüm"  ifadesini "özgürce yaşam irademizin beyanı" olarak tanımlarken, şu ifadelerle yeni bir sınırötesi operasyona hazırlandıklarını duyurdu:

“Bilginin, paranın, teknolojinin ve hizmetlerin küreselleştiği bir dünyada terörü Orta Doğu coğrafyasına hapis edebileceklerini sananlar yanıldıklarını göreceklerdir. Bu sözlerimiz bir temenni veya tehdit değil. Objektif bir durum tespitidir. Zira bu bölgede biz yaşıyoruz. Onlar değil. her an bir tehdit olacaksa bize olacaktır onlara değil.

Biz de buna göre her türlü tedbirimizi aldık hazır durumdayız. Şunu bilecekler; Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bu görevi ifa etmenin hazırlığı içerisindeyiz. Herkes emin olsun bu badireden de çıkarız. Biz Türkiyeyiz. Kendi topraklarını suni bir refah ve güven çemberi içinde tutmaya borçlu olanlar aynı başarıyı gösterebilir mi bilmiyoruz.”

ABD'den sonra Rusya da YPG'ye açıkça destek verdi

ABD askerleri daha önce Türkiye'nin saldırılarına karşılık Menbiç'te bayrak açarak YPG'ye destek için devriye gezmeye başlamışlardı. Benzer bir durum da Afrin'de Rus askerleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Rusya ordusuna bağlı askerler, dün Suriye’nin kuzeyinde yer alan Afrin ve Şehba bölgesine konuşlandı. YPG, Rus askerlerinin askeri gözlem yapacağını ve kendileri ile birlikte Şehba ve Afrin’in güvenliğini sağlayacağını açıkladı.



Bültene kayıt ol