ABD, Rakka'da da sivilleri katlediyor

28.08.2017 - 11:18

ABD ordusu, Ortadoğu'daki katliamlarına bu kez de Rakka operasyonuyla devam ediyor.

Rakka'dan şu ana kadar 270 bin kişinin kaçtığı, 25 bin kişinin ise şehirde IŞİD ile DSG/ABD güçleri arasında sıkışıp kaldığı tahmin ediliyor.

ABD liderliğindeki emperyalist koalisyonun Irak ve Suriye'deki hava bombardımanlarını izleyen Airwars'a göre, Haziran ayı başından beri Rakka operasyonunda hava saldırıları sonucu öldürülen sivillerin sayısı 725'i buldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise yalnızca 14-22 Ağustos arası tarihlerde, ABD güçlerinin hava saldırıları ve füze atışları sonucu 168 sivilin öldüğünü açıkladı.

İnsani durum öyle bir boyuta geldi ki, Birleşmiş Milletler, önceki gün yaptığı çağrıda, sivillerin kaçmasına olanak tanımak için operasyona ara verilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak ABD, bunun IŞİD'in toparlanmasına fırsat vereceğini öne sürüyor.

Uluslararası Af Örgütü de geçtiğimiz hafta ABD ve müttefiklerinin Rakka operasyonunda sivilleri nasıl öldürdüğüne dair bir rapor yayımladı.

Daha önce de The Independent gazetesi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) istihbaratının verilerine dayandırdığı haberinde Irak’ın Musul kentinin IŞİD militanlarından kurtarılması sırasındaki çatışmalarda 40 binin üzerinde sivilin hayatını kaybettiğini yazmıştı.



Bültene kayıt ol