Barzani: “Bağımsızlık kararını Kürt halkı verecek”

03.05.2017 - 08:28

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık kararını Kürt halkının vereceğini ve bu konuda uluslararası toplumdan bir hediye beklemediklerini söyledi.

Fransız Le Figaro gazetesinin sorularını yanıtlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Kürdistan’ın bağımsızlığı konusunda kararı Kürt halkının vereceğini belirterek, uluslararası toplumdan bir hediye beklemeleri durumunda, Kürt devletinin hiçbir zaman doğmayacağını ifade etti.

Kürdistan’ın bağımsızlığının yeni sorunlar çıkartmayacağını aksine sorunların çözümüne büyük yardımı dokunacağını söyleyen Barzani, bağımsızlık sonrası komşu ülkelerle iyi geçinmek istediklerini kaydetti.

“Bağımsızlık ilan etme zamanı geldi”

Yaklaşık bir asırdır Irak’ın birliğini korumak için çalıştıklarını belirten Barzani, “Biz bunun karşılığında ne sağladık? 4 bin 500 köy yıkıldı, kimyasal saldırıya uğradık, sadece benim ailemden 10 bin kişi öldürüldü. Kürdlerin bağımsızlık ilan etme zamanı geldi. Ancak Irak’tan barışçıl bir şekilde diyalog ve müzakere yoluyla ayrılmak istiyoruz” ifadesini kullandı.



Bültene kayıt ol