Jeremy Corbyn'den Türkiye'ye çözüm sürecine dönme çağrısı

04.03.2017 - 09:24

İngiltere'de tabandan yükselen bir hareketin sonucu olarak merkez solcu İşçi Partisi'nin liderliğini kazanan Jeremy Corbyn, Türkiye’ye çözüm sürecine dönülmesi çağırısında bulundu.

İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Corbyn, Londra merkezli Kürt Araştırmalar Merkezi’nin 15 Mart’ta düzenleyeceği Newroz resepsiyonu için bir mesaj yayınladı.

Corbyn mesajında Türkiye’ye seslenerek, bir an önce çözüm sürecine dönülmesi gerektiğini belirtti ve Kürtlerin temel haklarına saygı duyulması çağrısında bulundu.

Geçen yılki resepsiyona da katılan İşçi Partisi lideri, Kürtlerin sürekli saldırı altında bulunduğunu belirterek, “Suriye’deki çatışmalar, kendi haklarını ve itibarlarını korumak isteyen Kürtlere karşı şiddetli bir saldırı sürecinin tetikleyicisi oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Ortadoğu’da yaşayan bütün Kürtlerin üzerindeki baskının bir an önce sona ermesini ve adaleti temenni ettiklerini belirten Corbyn, “Ben Kürtlerin bu yöndeki mücadelelerini desteklemeyi sürdüreceğimi vurgulayarak Newroz bayramını kutluyorum” dedi.



Bültene kayıt ol