New York'ta taksiciler ırkçılığa karşı grevde

29.01.2017 - 12:03

ABD’de Donald Trump’ın çıkardığı başkanlık kararnamesiyle nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu pek çok ülkeden gelen insanların ABD’ye girmesi yasaklanırken, yasağa karşı eylemlerin ilk yapıldığı yer olan New York’taki taksiciler de ırkçı yasağa karşı çıktı.

New York Taksiciler Sendikası’nın yaptığı açıklama şöyleydi:

“Profesyonel şoförler diğer işçilere göre işleri sırasında 20 kat fazla öldürülme tehlikesi yaşıyorlar. ABD Başkanı’nın bağnazlığa onay veren bu anayasaya aykırı ve insanlık dışı yasağı getirerek, yedi ülkeden Müslüman mültecilerin ABD’ye girmesini engellemesi nedeniyle, profesyonel sürücüleri mültecilere yönelik nefret suçlarının rekor kırdığı 11 Eylül’den bu yana ilk kez bu ölçüde tehlikeye atıyor.

19.000 üyesiyle sendikamız, Donald Trump’ın Müslümanlara yönelik yasağına net bir şekilde karşı çıkmaktadır. Üyelerinin çoğunluğu Müslüman olan bir sendika, dünyanın neredeyse her yerinde göçmenler tarafından yapılan bir mesleğin üyeleri ve köklerinde ezilenlerin savunulmasının yattığı bir işçi sınıfı hareketi olarak bizler bu insanlık dışı ve anayasaya aykırı yasağa hayır diyoruz.

Bugün şoförler, Trump’ın anayasaya aykırı kararnamesi nedeniyle havaalanında gözaltına alınanlara destek olmak için JFK havaalanında yapılan eyleme katılıyor. Şoförler hem barış ve güvenlik arayışıyla Amerika’ya gelen mültecilerle hem de yurtdışı seyahatlerinden sonra sadece Amerika’daki evlerine geri dönmeye çalışanlarla dayanışma içindedir. Barış isteyen tüm komşularımızda birlikte katıksız bir bağnazlık hareketi olan bu insanlık dışı, acımasız ve anayasaya aykırı emre karşı dayanışma içindeyiz.



Bültene kayıt ol