Avustralya'da HDP ile dayanışma eylemi

06.11.2016 - 18:06

HDP eş başkanlarının ve vekillerinin tutuklanması tüm dünyada olduğu gib Avustralya'nın Melbourne kentinde de yaklaşık 500 kişinin katılımıyla protesto edildi.

Victoria Demokratik Kürt Toplum Merkezi (Nav- Kurd)  tarafından düzenlenen eyleme Melbourne Alevi Derneği, Anadolu Kültür Merkezi, Socialist Alliance (Sosyalist Birlik) ve Avustralya Yeşiller Partisi (Green Left) de destek verdi.

Victoria Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada tutuklamaların hukuksuz olduğu ve Avustralya hükümetinin AKP hükümetine karşı daha net bir tavır almaları gerektiği vurgulandı. 

Yeşiller Partisi adına konuşan milletvekili Nina Springle ise HDP'ye yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu ve tutuklanan siyasetçilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Eylemde "Darbelere ve katliamlara karşı şimdi demokrasi zamanı" pankartı taşındı.

Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan kalabalık, daha sonra Federasyon Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Eylemde sık sık "Vekilime dokunma" ve "HDP biziz" sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrasında yapılan açıklamada, Kürtlere yönelik saldırı ve politikalar bir kez daha şiddetle kınanırken, eylemin sonunda salı günü Melbourne parlamentosu önünde yapılacak oturma eylemine katılım çağrısı yapıldı.

Berna Kaplan



Bültene kayıt ol