HDK Berlin'den ırkçılığa karşı birleşik mücadele ve Die Linke'ye oy çağrısı

17.09.2016 - 15:10

HDK/HDP Berlin, dün Kottbusser Tor'da düzenlediği etkinlikle yarın yapılacak yerel seçimlerde Die Linke'ye (Sol Parti) oy çağrısı yaptı.

Etkinliğe Die Linke Eş Başkanı Katja Kipping, HDP milletvekili Tuğba Hezer'in ve yerel seçimlerde aday olan Jiyan Durgun, Ferat Ali Koçak, Pascal Meiser, Dana Saky ve Hakan Taş da katıldı.

HDK Avrupa'nın AB ile Türkiye arasında imzalanan ırkçı mülteci anlaşmasına karşı yürüttüğü Suça Ortak Olma kampanyası için çok sayıda imza toplandı. 

Katja Kipping, etkinlikte yaptığı konuşmada, Die Linke'nin Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediğini ve Kürtlere karşı başlatılan insanlık dışı savaşı en sert şekilde kınadıklarını belirterek HDP ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

HDP milletvekili Tuğba Hezer, Merkel'in Erdoğan'ın anti-demokratik uygulamalarının doğrudan destekçisi olduğunu, mültecilerin hayatı üzerine yaptılan kirli anlaşmayla bu kirli işbirliğinin yeni bir boyut kazandığını ve Türkiye'nin Rojava'ya yaptığı saldırılara bile sessiz kalınabildiğini belirtti.  HDP'nin ve HDPlilerin bulundukları her alanda bu haksız uygulamalara karşı ezilenlerin birleşik mücadelesi temelinde hareket edeceğini söyleyen Hezer, Berlin seçimlerinde Die Linke'yi desteklediklerini ifade etti ve seçimlerde başarı diledi. 

HDK Berlin Eş Sözcüsü Erkin Erdoğan, Yaşar Kırgız'ın ve adaylar Jiyan Durgun, Ferat Koçak, Pascal Meiser ve Dana Saky'nin yaptığı konuşmalarda öne çıkan vurgu ise Avrupa'da ve Almanya'da yükselen sağ popülist, ırkçı tehdite karşı hep beraber mücadele etmenin ve solu güçlendirmenin önemiydi.

1980'de faşistler tarafından katledilen Celalettin Kesim'i anarak konuşmasına başlayan Pascal Meiser, pazar günü herkesi oy kullanmaya çağırdı. Jiyan Durgun ise Türkiyeli ve Kürdistanlı demokratların Almanya'da desteklemesi ve inşa etmesi gereken partinin Die Linke olduğunu, çünkü sadece Sol Parti'nin tutarlı bir biçimde muhaliflerin yanında mücadele ettiğini söyledi.

Ferat Ali Koçak ve Dana Saky milliyetçiliğe, ayrımcılığa, eski ve yeni nazilere karşı "oylar Die Linke'ye" dedi. 

Etkinlik davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Fotoğraflar: Denis Bauer



Bültene kayıt ol