Tek başına homofobiye karşı durdu

16.09.2016 - 12:58

Meksika'da sağcılar eşcinsel evliliklerinin önünü açan anayasa değişikliğini protesto ederken, 12 yaşındaki bir çocuk, göstericilere karşı durdu.

Meksika devlet başkanı Enrique Peña Nieto, ülke çapında eşcinsel evliliğinin serbest bırakılması için bir anayasa değişikliği önerisi yaptı. National Front for the Family (Aile için Ulusal Cephe) isimli bir muhafazakâr koalisyon, bu kararı protesto edip nefret saçmak için bir eylem yaptı.

Sağcı eylemcilerin karşısına 12 yaşındaki bir çocuk çıktı. Kollarını iki yana açıp homofobik göstericilerin karşısına çıkan bu çocuk, muhabir Manuel Rodriguez tarafından fotoğraflandı. Rodriguez, önce çocuğun oyun oynadığını sanmıştı. Sonra kendisine neden böyle bir yaptğını sorduğunda ise şu cevabı aldı: ‘Gey bir amcam var ve insanların ondan nefret etmesinden nefret ediyorum’

Bu yürüyüş öncesi eşcinsel evliliğe destek veren aktivistler de başkent Mexico City’de yaptıkları yürüyüşte “Senin ailene saygı duyuyorum, sen de benimkine saygı duy” yazılı bir pankart açmışlardı.

Meksika’da şu anda 31 eyaletin sadece 10’unda eşcinsel evlilik serbest.



Bültene kayıt ol