ABD ve Rusya, Suriye için anlaşınca: AK Parti de Esad da memnun

10.09.2016 - 18:38

Suriye için ABD ve Rusya arasında varılan "ateşkes" anlaşması ve iki ülkenin ülkeyi birlikte bombalama konusundaki koordinasyon, hem Türkiye hükümetini hem de Baas diktatörlüğünü sevindirdi.

Baas rejimi, Rusya ile ABD arasında Cenevre'de imzalanan ve Suriye'deki ateşkes anlaşmasını onayladıklarını ve uyacaklarını açıkladı. Açıklamada "İnsani nedenlerden ötürü başlatılan ateşkes ilk olarak Halep'te tarafların düşmanca saldırılarını sonlandıracak' ifadesi kullanıldı.

ABD ve Rusya Suriye'de Pazartesi şafak vaktinden itibaren geçerli olacak bir çatışmasızlık üzerinde anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Öte yandan, Rakka'ya ABD ile işbirliği içinde saldırmaya hazırlanan Türkiye hükümeti de anlaşmadan memnun. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD ile Rusya Federasyonu arasında müzakereleri bir süredir devam eden ve Suriye'de kapsamlı bir çatışmasızlık ortamı tesis edilmesine, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine daha kolay eriştirilmesine yönelik düzenlemeler içerdiği açıklanan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadeleri yer aldı, süreci Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği belirtildi.

 



Bültene kayıt ol