Suriyeliler ölürken yüzleri gülüyor: Lavrov ve Kerry yine Cenevre'de

09.09.2016 - 14:38

Suriye'de Beşar Esad, IŞİD ve ülkeyi bombalayan birçok ülke halkı öldürmeye devam ederken, ABD ve Rusya'nın dışişleri bakanları Cenevre'de bir kez daha "çözüm" için buluştu.

Suriye’de ateşkessağlanması için bir süredir müzakere yürüten ABD ile Rusya Dışişleri Bakanları Kerry ile Lavrov, Cenevre’de yine bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada toplantının Suriye’de şiddeti azaltmaya, insani yardımların ulaştırılmasına ve siyasi çözüm çabalarının yeniden başlatılmasına yoğunlaşacağını söylendi. ABD’li yetkililer, bu toplantıdan büyük bir sonuç alma ihtimalinin düşük olduğunu da belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Perşembe günü ulaştığı Cenevre’de, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile de bir toplantı gerçekleştirmişti.

En son Çin’in Hangzhou kentinde bir araya gelen Lavrov ve Kerry, burada da aralarındaki anlaşmazlıkları giderememişlerdi. Ancak G-20 zirvesi kapsamında ikili görüşme gerçekleştiren Putin ile Obama, anlaşmaya varılıncaya kadar müzakerelerin devam etmesine karar vermişti.



Bültene kayıt ol