Kirli pazarlığa son: Türkiye-AB mülteci anlaşması Berlin'de protesto edildi

07.09.2016 - 07:34

Türkiye ile AB arasında imzalanan ırkçı mülteci anlaşması, Berlin sokaklarında protesto edildi.

Yeni Özgür Politika'nın haberine göre, Berlin Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Berlin HDK ve Berlin Interventionistische Linke’nin birlikte organize ettiği ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşte ‘Kirli pazarlıklara hayır’ mesajı verildi.

Rotes Rathaus önündeki meydanda başlayan yürüyüş, Brandenburger Tor’daki Parisierplatz’a kadar devam etti.

"Türkiye ile kirli anlaşmaya hayır" ve "İnsan hakları, demokrasi ve barış için pazarlık yapılmaz" gibi pankartların taşındığı eylemde, savaşa karşı Kürt halkıyla ve Rojava'yla dayanışan sloganlar da atıldı.

Yürüyüş sırasında Kürtçe, Türkçe, Almanca ve İngilizce açıklama yapıldı. Ortak yapılan açıklamada Erdoğan rejimiyle yapılan mülteci anlaşmasının, AB ve Almanya’nın ikiyüzlülüğünün belgesi olduğu, bir hamlede Avrupa Kalesi projesini güçlendirip AB’nin Ortadoğu’ya yayılmasını sağladığı belirtildi. 

Göçmenlerin yaşamı üzerinde kirli pazarlıkların yapılmasının insanlığa karşı suç işlemek olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Ortadoğu halkları için demokratik ve adil bir perspektifi destekliyoruz. Türkiye ile kirli anlaşmaya hayır. Kürdistan’da savaşı durdurun" denildi.



Bültene kayıt ol