Londra'da otobüs şoförleri grevde

26.08.2016 - 11:38

İngiltere’nin başkenti Londra’da otobüs şoförleriyle ilgili kadro belirsizliği ve tatil günlerinde fazla çalışma yapılması karşılığında ücretlere ilişkin anlaşmazlıklar nedeniyle bugün ve pazartesi günü grev var.

Unite sendikasına bağlı şoförler, bugün greve çıktı. Grev kararı ile ilgili 9 sendika yöneticisinden 8’i evet oyu kullanmıştı. Sendikaya bağlı yaklaşık bin şoför, mühendis ve diğer çalışanların katıldığı eylemde Londra’daki 28 otobüs hattı etkileniyor.

Sendika yetkilisi Simon McCartney, “Tower Transit’a bağlı işçiler yönetimle kurmaya çalıştıkları diyalogda kopma noktasına geldiler ve yapıcı tüm istişarelere rağmen bir anlaşmaya varamadılar. Çalışanlar kadro belirsizliği, çalıştıkları hat üzerinde zorla kabul ettirilmek istenen değişiklikler, dolayısıyla maddi zorluklar ve aile hayatlarına yansıyacak zorluklarla karşı karşıya kaldı. Sağlıkla ilgili konularda da mağdur edilen işçiler aynı zamanda izin günlerinde mesai değişiklikleriyle de uğraşmak zorunda bırakılıyorlar. Çalışanlarımız, Londralıları 24 saat boyunca taşımaktan büyük gurur duyuyor ve bu çabalarının sonunda daha iyiyi hak ediyorlar” dedi.



Bültene kayıt ol