Hollande “daha fazla savaş” dedi, olağanüstü hâli uzattı

15.07.2016 - 09:08

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'te dün gerçekleştirilen katliamın ardından Irak ve Suriye'yi daha fazla bombalama vaadinde bulunarak, IŞİD ile Batılı devletlerin sürekli olarak masum insanları öldürdüğü kısır döngüyü sürdürme kararlılığını gösterdi.

Hollande, "Fransa, 14 Temmuz'da özgürlüğün sembolü olan Bastille Günü'nde, milli bayramında vuruldu. Çünkü fanatiklerin insan haklarına aldırdığı yok ve Fransa açıkça onların hedefi. Bu saldırının terörist doğası inkâr edilemez. Fransa, İslami terör tehdidi altındadır" dedi.

Dünyanın birçok yerini bombalayan, sömürgeleştiren ve katliamlar yapan Fransız emperyalizmi adına konuşan Hollande'ın "insan haklarından" bahsetmesi anlaşılamadı.

Fransız cumhurbaşkanı, Suriye ve Irak'taki saldırılarını artıracaklarını da sözlerine ekledi. Hollanda böylelikle, IŞİD gibi örgütlerin zemin bulmasına yol açan savaş ortamını derinleştirmeyi vadetti.

Hollande aynı zamanda, Nice saldırısından sonra olağanüstü hâlin de uzatılacağını açıkladı. 2015 yılı sonundaki Paris katliamından sonra getirilen olağanüstü hâl yasası, işçi sınıfının ve solun demokratik eylem yapma hakkına karşı kullanılıyordu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de saldırıyla ilgili olarak "Savaştayız ve ödün vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.



Bültene kayıt ol