Savaşın efendileri Suriye'de birleşiyor: ABD ve Rusya birlikte vuracak

14.07.2016 - 16:07

Emperyalistler arası rekabet gereği bugüne kadar Suriye'de farklı pozisyonlar alan ancak son süreçte ortaklaşmaya başlayan ABD ile Rusya, "teröre karşı" işbirliğini artırıp Suriye'yi koordineli bir şekilde bombalayacak.

Washington Post gazetesi, ABD'nin Rusya'ya El Nusra'ya karşı operasyonların entegre edilmesi amacıyla ortak bir komuta merkezi kurulması ve IŞİD'in yok edilmesi için çabaların koordine edilmesini önerdiğini yazdı.

Habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bugün Moskova'da görüşeceği Putin ve Lavrov ile bu öneriyi ele alacak.

Obama hükümetinin Suriye konusunda Rusya'ya sunduğu bu yeni teklif, ülkelerin orduları ve istihbarat ajansları arasında derin bir koordinasyonun ve iki ülke uçakları tarafından Suriye'ye düzenlenecek koordine edilmiş hava saldırılarının önünü açabilir.

Bu arada taslakta, Rusya'nın Baas rejiminin düzenleyeceği tüm hava operasyonları konusunda ABD'yi önceden bilgilendirmesi gerektiği belirtiliyor. Belgede, El Nusra'nın bir saldırı gerçekleştirmesi durumunda Rusya'nın yalnızca ABD'yle koordinasyon sağlayarak Baas diktatörlüğünün ordusuna destek vermesi de teklif ediliyor.



Bültene kayıt ol