ABD'de yine ırkçı polis cinayeti: Siyahlar için adalet protestoları

07.07.2016 - 11:35

ABD'nin Louisiana eyaletinde siyah Amerikalı Alton Sterling'in polisin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmesi, protestolara neden oldu. Gösterilerde siyahlar için adalet çağrısı yapıldı.

Salı günü Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge'da meydana gelen olayda, iki polis itişerek tartıştığı 37 yaşındaki Alton Sterling'i yere yatırdıktan sonra ateş açtı. Otopsi raporuna göre, Sterling göğsünden ve sırtından aldığı kurşun yaraları nedeniyle yaşamını yitirdi.

Polis sözcüsü Jean McKneely, polislerin, bir dükkânın önünde CD satan bir adamın başka birini silahla tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine gittiğini öne sürerken, olayın yaşandığı yerde polis cinayetlerine karşı protestolar yükseldi. Sterling’in vurulduğu yerde toplanan kitle bazı yolları trafiğe kapadı.

ABD polisinin cinayetlerinden son dönemde büyük bir artış olduğu kaydediliyor. Açıklanana göre, yılda ortalama binden fazla kişi polis tarafından öldürülüyor.

Polis tarafından öldürülenlerin çoğunluğu siyahlar olurken, ortaya çıkan bir çok örnekte polisin silahsız gençleri öldürdüğü görülmüştü.

ABD’de polis cinayetlerine karşı yaygın ve kitlesel eylemler yapılmış, ancak katil polisler devlet tarafından korunmuştu.



Bültene kayıt ol