Suriye halkının düşmanı çok: El Nusra, devrimcilerin gösterisine saldırdı

12.03.2016 - 15:49

Suriye'de "düşmanlıkların sonlandırılması" anlaşması başladığından beri bombardımanların azalmasıyla kitle hareketi yeniden sokaklara çıktı. Esad'a karşı eylemler, El Nusra Cephesi gibi devrimin düşmanı olan diğer grupları da öfkelendiriyor.

Suriye'nin birçok noktasıyla birlikte İdlip'in Maarrat al-Numaan bölgesinde dün yapılan Esad karşıtı eyleme yüzlerce kişi katıldı. Bölgeyi kontrol eden El Nusra militanları ise yüzleri maskeli bir şekilde motorsikletlerle gelerek gösteriye saldırdı.

Yalnızca Suriye Devrimi'nin bayrağının taşındığı eylemde, Nusracılar kendi bayraklarıyla boy göstererek hilafet yanlısı sloganlar attılar. Suriyeli devrimcilerin yanıtı ise "Suriye halkı birdir" oldu.

Mikrofonu ele geçirmeye çalışan El Nusra militanlarına karşı konulunca bölgede arbede çıktı. Görüntülerde, eyleme katılan birçok çocuğun El Nusracılar gelince korkarak kaçıştığı görülüyor.

El Nusra militanları, eylemi dağıtamadan sloganlar altında bölgeden uzaklaştı.

Mart 2015'te İdlip'in birçok bölgesini başka İslamcı örgütlerin de dahil olduğu bir koalisyonla birlikte ele geçiren El Nusra cephesi, kontrol ettiği bölgelerde devrimin taleplerinin dile getirilmesini istemiyor. Geçtiğimiz haftalarda da Atareb'de halk örgütün bölgeyi terk etmesi için eylemler yapmıştı. Geçtiğimiz pazartesi ise İdlip'in merkezinde devrim yanlısı bir gösteriye izin vermeyen El Nusra, devrimcileri dağılmazlarsa ateş açmakla tehdit etti.



Bültene kayıt ol