Chicago, Trump'a geçit vermedi: Seçim mitingi engellendi

12.03.2016 - 13:28

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin emlak milyarderi ırkçı başkan adayı Donald Trump'ın Chicago kentinde yapmak istediği seçim mitingi protestolar sonucunda iptal edildi.

Chicago Üniversitesi'nin spor salonunda binlerce kişi "Irkçılığa hayır" ve "Biz tecavüzcü değiliz" sloganları attı, polis ve ırkçıların saldırısının ardından miting iptal edildi.

Irkçı Donald Trump, önceki seçimlerinde Meksikalı ve islami kökenli göçmenlerini tecavüzcü olarak suçlamıştı. Chicago Üniversitesi'nde spor salonunda bulunan 8 bin kişi arasında yaşanan gerginlik canlı yayında yayınlandı.

Binlerce kişi protesto gösterisi için salonun içinde ve dışında yerini alırken, toplamda 7 aktivist gözaltına alındı, iki aktivist hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyetçi Partisi adayı Donald Trump, St.Louis'de de seçim konuşmasını eylemcilerin slogan atmasının ardından bitirmek zorunda kalmıştı. Trump, "Bunların hepsini dövmek lazım" sözleriyle nefret söylemine devam etmişti.

Trump, İslamofobik söylemleriyle de biliniyor ve beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı Ku Klux Klan örgütünün taraftarları tarafından da destekleniyor.



Bültene kayıt ol