Yunanistan: Köylülerin isyanı büyüyor

26.01.2016 - 09:53

Yunanistan genelinden gelen köylülerin başlattığı direniş sürüyor.

Köylüler, geçtiğimiz cumartesi günü Selanik-Atina yolu üzerinde bulunan Tembi barikatında bir araya gelerek bundan sonra atacakları adımları konuştular, Başbakan Aleksis Çipras’a sosyal güvenlik sisteminde değişiklik öngören ve yeni vergiler getiren yasatasarısını tümüyle geri çekmesi mesajını ilettiler. Hükümete son bir fırsat tanıyarak yarın yeniden bir araya geleceklerini açıkladılar.

“Artık gidecek ve başvuracak yer kalmadı, geriye dönüş yok, başlattığımız  savaşı kazanacağız. Yasatasarıları tümüyle geri çekilmeli, hiç bir değişiklik ve  düzeltme bizi ikna edemez” açıklaması yapan köylüler, Çipras’ın muhalefetteyken yaptığı gibi barikatlara gelerek köylülerle konuşmasını istiyor.

Başbakan Çipras ise dün tarım bakanı Evaggelou Apostolou ile bir araya geldi ve yapılan durum değerlendirmesinden sonra köylülerle bizzat görüşmek istediğini açıkladı.

Bu arada köylülerin eylemlere katılımıda artıyor. Ülkenin orta ve batı kesimlerinde yeni barikatların kurulduğu haberleri gelirken toplam 8000 traktörün ana arterlerde beklediği bildiriliyor.

Veria bölgesinin köylü sendikaları temsilcisi Tasos Halkidis ise, yarın ülke genelinden gelen 62 köylü sendika şubesinin Selanik şehrinde bir gösteri yapacağını açıkladı. Açıklamada Selanikte bulunan Makedonya havaalanına giden yol üzerinde de barikat kurulacağı da dile getirildi.

Bu arada işçi ve emekçi sendikaları köylülerle dayanışma açıklamaları yapmaya devam ediyor. Belediye ve valiliklerde çalışan emekçilerin iş durdurma eylemleri de üçüncü gününe girdi. Bugün SYRIZA’nın Atina’daki merkezi binası önünde toplanan emekçiler troyka anlaşmalarını yırtarak parti binasının önüne attı.

(Evrensel)



Bültene kayıt ol