Tunus'ta gösteriler dinmek bilmiyor

23.01.2016 - 20:30

Tunus'ta işsiz bir gencin intiharın ardından Kasrin kentinde başlayan gösteriler bütün ülkeye yayıldı. Günlerdir bu gösterilerle sarsılan Tunus'ta, gece sokağa çıkma yasağı konuldu.

Başta ülkenin başkenti Tunus ve Kasrin şehirleri olmak üzere, büyük kentlerin birçoğunda binlerce kişinin katıldığı yürüyüşler düzenlendi. Risa Yahyaoui'nin intiharın ardından başlayan eylemlerin 5. gününe kadar çıkan çatışmalarda en az 40 kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tunus İçişler Bakanlığı; yaşanan çatışmalarda bir polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bundan 5 yıl önce Tunus devriminin başladığı Sidi Bouzid kentinde yine binlerce kişi sokaklara çıktı ve kentte bütün yollar kapatıldı. Guebeli kentinde ise halk polis merkezini ateşe verdi. Tunus'ta işsizliğe karşı başlayan kitle gösterilerinden kaynaklı Tunus Başbakanı Habib Essid, Davos zirvesinden erken dönerek yarın Kasrin kentine gideceğini açıkladı.

İşsizlik oranının halen yüzde 15 civarında bulunduğu Tunus'ta, hükümet protestolar dindirmek için bir dizi önlem alacağını açıkladı.  Yoksulluğun büyük boyutta olduğu Kasrin'de 5.000 kişiye iş sağlanacağı ve 1.000 sosyal konutun yapımı için 135 milyon dinar (200 milyon TL) ayrılacağı vaatler arasında bulunuyor.



Bültene kayıt ol