Esad, mülteciler üzerindeki şüpheleri derinleştirmeye çalışıyor

01.12.2015 - 10:24

Suriye'de yaşanan iç savaşın başlıca sorumlularından diktatör Beşar Esad, Avrupa'ya gelen mültecilerin arasına teröristlerin sızdığını ileri sürdü. Bu şekilde mülteci düşmanlarını kışkırtmaya ve mültecilerin yaşamını zorlaştırmaya çalışıyor.

Suriye diktatörü Beşar Esad, Avrupa'ya akın eden yüz binlerce mültecinin arasına teröristlerin de sızdığını öne sürdü. Esad, Çek televizyonuna verdiği bir demeçte mültecilerin çoğunluğunun ‘iyi ve yurtsever Suriyeliler' olduğunu, ancak ‘aralarına teröristlerin de karıştıklarına dair bilgilerin doğru olduğunu' ifade etti.

2015 yılı içinde Avrupa ülkelerine sığınan yüz binlerce Suriyeli'nin bir kısmı, canlarını kurtarmak için çıktıkları ölüm yolculuğunda belgelerini yitirmiş bulunuyor. Bu çok anlaşılabilir durum, mülteci düşmanları ve ırkçılar tarafından istismar ediliyor. Paris saldırılarına karışanların en az ikisinin Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçtiği ifade ediliyorsa da, bu kişilerin büyük kısmının Avrupa doğumlu olduğu gerçeği dile daha az getiriliyor. 

Şu ana dek kimliği belirlenen sekiz saldırganın tamamının AB ülkelerinden pasaportu olduğu gibi; hiçbiri yakın zamanda Suriye’den ya da bir başka yerden Avrupa’ya mülteci olarak gelmemiş, neredeyse hepsi Fransa ve Belçika’da doğup büyümüş bulunuyor.



Bültene kayıt ol