ABD-AKP işbirliği: Suriye sınırında savaş hazırlığı

17.11.2015 - 15:03

Amerikan yönetimi, Türkiye-Suriye sınırını tamamen güvenli hâle getirmek için harekate geçtiklerini söyledi. Dün de 12 adet Amerikan F-15 uçağının “operasyonel” planlamalar doğrultusunda Adana ve Diyarbakır üslerine konuşlandığı açıklanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN’le söyleşisinde, “Suriye’nin kuzey sınırının yüzde 75’i şu anda kapalı. Kalan 98 kilometrenin de kapatılması için Türklerle çalışma başlatıyoruz” dedi.

Türkiye ile “operasyonel” görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten ABD, bu yönde Adana ve Diyarbakır’daki üslerde uçaklarını konuşlandırmaya da hız verdi. Dün yapılan resmi açıklamada, İngiltere’deki üsten kalkan Amerikan F-15 uçaklarının geçtiğimiz günlerde İncirlik Üssü'ne ulaştığı belirtildi.

İncirlik’e ulaşan 12 F-15 uçağının 6’sının Türkiye hava sahasındaki gelişmeler için kullanılacağı, diğer 6’sının da Irak ve Suriye’ye yönelik hava saldırılarında görev alacağı bildirildi. Türkiye’de konuşlanan uçaklar için operasyonların planlandığı da resmi açıklamada yer alırken, F-15 uçakları “vurucu kartal” olarak tanımlanıyor.

 



Bültene kayıt ol