Avrupa sağı katliamı fırsat bildi: Mülteci akınını durdurma çağrısı

14.11.2015 - 21:41

Fransa’nın başkenti Paris’te en az 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Avrupa’nın sağ partileri ve ırkçıları sığınmacıları hedef aldı.

Aşırı sağcı liderler sınırların kapatılmasını ve sığınmacı kabulünün sonlandırılmasını isterken, Polonya ve Slovakya hükümetleri Avrupa Birliği (AB) için öngörülen sığınmacı kotasını, saldırıları gerekçe göstererek yok sayacaklarını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, Avrupa’daki sağcı ve ırkçı liderler, Paris’te gerçekleşen ve IŞİD’in üstlendiği saldırıların ardından Ortadoğu ve Afrika’dan gelecek mülteci akınının önüne geçme çağrısı yaptı.

"Mülteciler arasında IŞİD militanları olabilir"

Polonya: Avrupa Bakanı Konrad Szymański, bir önceki hükümetin altına imza attığı ‘AB Mülteci Kotası’ anlaşması kapsamında mülteci alımı yapamayacaklarını söyledi.

Slovakya: Başbakan Robert Fico da mülteci kotasına karşı olanlardan. Milliyetçi lider, Avrupa’da her geçen gün sayısı artan mülteciler arasında IŞİD militanlarının da olabileceği ve bu durumun ciddi güvenlik zaafiyeti yaratabileceği görüşünde.

Macaristan: Milliyetçi başbakan Viktor Orban, suçu Almanya Başbakanı Angela Merkel’e attı. Orban’a göre sınır kapılarını Suriyeli mültecilere açan Almanya, mülteci ateşinin fitilini ateşledi.

Fransa: Faşistlerin lideri Marine Le Pen, ülke sınırlarının bir an önce kontrol altına alınması ve İslami köktendinciliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Le Pen, “Fransa ivedi olarak İslamcı örgütleri yasadışı ilan etmeli. Radikal cami ve mescitleri kapatmalı. Yabancı vaizler derhal sınır dışı edilmeli” dedi.

"İslamcı piçler"

Saldırıdan sonra Avrupa’nın batısındaki tutum da değişmedi ve sağcı liderler Paris saldırıları üzerinden mültecilere yüklenmeye devam etti.

Hollanda: Irkçı Geert Wilders, hükümete ülke sınırlarını derhal kapaması yönünde çağrı yaptı.

İtalya: Sağcı gazete Libero, saldırının ardından ‘İslamcı Piçler’ diye manşet attı. Milliyetçi Kuzey Ligi Partisi lideri Matteo Salvini, Avrupa’nın zaman kaybetmeden sınırlarını mültecilere kapaması gerektiğini savundu. Radikal dincilerin Avrupa için büyük tehlike olduğuna dikkati çeken Salvini, mülteci çocukların bile güvenlik için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.



Bültene kayıt ol