Yunanistan: İşçiler Syriza-AB anlaşmasına karşı greve gidiyor

20.10.2015 - 15:27

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği ile Syriza hükümeti arasında anlaşmaya varılan üçüncü kurtarma paketi doğrultusunda kemer sıkma önlemleri parlamentoda onaylanınca, Yunanistan Genel İşçi Konfederasyonu GSEE ve Memur Sendikaları Konfederasyonu ADEDY önümüzdeki günlerde iş bırakacaklarını duyurdu.

Pazartesi günü genel kurul toplantısı yapan GSEE Yönetim Kurulu, greve gidilmesi yönünde karar aldı. Bu doğrultuda 12 Kasım Perşembe günü grev yapılması beklenirken, Başkan Yannis Panagopulos sosyal sigorta sistemine getirilecek düzenlemeleri “acımasız ve katı” olarak niteleyerek “Bu gidişle sigorta sistemi olmayacak” dedi. Panagopulos, yeni uygulamalarla birlikte emeklilik yaşının da 67'den 70'e yükseltileceğine dikkat çekti.

ADEDY de çarşamba günü 12.30'dan kamu emekçilerinin mesai bitimine kadar iş bırakacağını açıklarken, işçileri Çalışma Bakanlığı önünde protesto eylemi yapmaya çağırdı. ADEDY de kesintilere karşı grev çağrısı yaparken esas olarak kamu emekçilerine sunulan destek fonu MTPY'nin korunması talebini öne çıkarıyor.



Bültene kayıt ol