Mültecilerle uluslararası dayanışma büyüyor!

05.09.2015 - 13:39

Dünya, 2. Dünya Savaşı'ndan beri yaşanan en büyük mülteci krizine sahne olurken, devletlerin ve egemen sınıfların ırkçı tutumlarına karşı sıradan insanların mültecilerle dayanışması büyüyor.

Macaristan'da tren seferlerinin durdurulması ve polis saldırıları gibi engellerle karşılaşan mülteciler, şimdi Avusturya sınırına yürüyerek akın ediyor.

Macar Başbakanı Viktor Orban'ın, Avrupa'ya mülteci göçünün "kıtanın Hristiyan kökenlerini tehdit ettiği" yönündeki ırkçı açıklamalarına rağmen, Budapeşte'de göçmenlerle dayanışmak ve hükümetin çıkarmaya çalıştığı göçmen karşıtı yasalara karşı binlerce kişilik gösteriler yapılmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, Macar halkı, mültecilerin yürüyüş güzergahına su ve yiyecek malzemeleri bırakarak dayanışmayı büyütüyor.

Öte yandan, Avusturya'da başlatılan bir sosyal medya kampanyasında, 2200 kişi, pazar günü araba konvoyu yaparak Budapeşte'ye gidip göçmenleri alacaklarını duyurdular.

Daha önce Almanya ve Avusturya'da göçmenlerle dayanışma eylemleri yapılmış, Bayern Münih ve Celtic gibi Avrupa'nın dev futbol kulüpleri mülteciler için yardım yapma sözü vermiş, İzlanda'da hükümetin 50 mülteci kabul edeceğini açıklamasına karşı sosyal medyada yapılan kampanyada 10 binden fazla kişi mültecileri evlerine kabul edeceklerini duyurmuştu.

Gelecek hafta sonu Avrupa'nın her yerinde göçmenlerle dayanışmak için eylemler yapılacak. Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe platformu da 12 Eylül Cumartesi günü saat 17:30'da İstanbul'da, Tünel Meydanı'nda buluşarak mülteciler için bir yürüyüş düzenleyecek.



Bültene kayıt ol