NATO, Erdoğan'ın savaşının arkasında

29.07.2015 - 08:06

Gezi direnişinden beri "Türkiye'nin büyümesini engellemek isteyen dış güçler" ve "üst akıl" edebiyatıyla sözde antiemperyalist bir kisveye bürünen AKP'liler, şimdi emperyalizmle tam bir işbirliği içinde Ortadoğu halklarına savaş ve ölüm götürüyor.

Batı emperyalizminin savaş örgütü NATO, Türkiye'nin çağrısıyla dün olağanüstü toplandı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, toplantı kapsamında düzenlediği basın toplantısında "Terörle mücadele konusunda elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Türkiye, NATO'dan daha fazla yardım talep etmedi" ifadelerini kullandı.

“Güvenlik kaygıları artarsa, Türkiye askeri destek talebinde bulunursa NATO bu desteği sağlayabilir mi?" şeklindeki soruya yanıt veren savaş örgütünün şefi, "Toplantıda tam antlaşma söz konusuydu. Bütün müttefikler Türkiye’ye güçlü desteğini ifade etti. Ve hep birlikte, bir arada dayanışma içerisindeyiz Türkiye’yle. Bütün müttefikler terörizmi bütün şekilleriyle kınadılar" dedi.

Stoltenberg, "Türkiye’nin açıklamakta olduğu güvenli bölge konusunda NATO’nun tutumu ne şekilde?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

"NATO bu çabaların bir parçası değil. İkili olarak Türkiye ve ABD arasındaki görüşmelerin konusu… Ve burada Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye hali hazırda katkı sağlamakta. Ilımlı muhalefetin eğitimi konusunda katkı sağlamakta."

Devlet terörüne tam destek

Türkiye’nin NATO’dan herhangi bir askeri destek talebinde bulunmadığı ve bu hakkını ihtiyaç duyulması hâlinde devreye sokmak üzere sakladığı belirtiliyor.

Kuzey Atlantik Konseyi’nden yapılan açıklamada ise IŞİD'in saldırılarıyla PKK’nin misilleme eylemleri eş değer tutularak “İttifak'ın güvenliği bölünemez ve Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz. NATO'nun güneydoğu sınırındaki gelişmeleri çok yakından izlemeyi sürdüreceğiz" denildi.



Bültene kayıt ol